Een paar jaar geleden had niemand er nog van gehoord. En nu heeft bijna iedereen hem in zijn bezit: de tablet. Toch bestaat de tablet in termen van de technologische ontwikkelingen al vrij lang. Zo verscheen de eerste soort tablet in de vorm van een PDA in 1992. Deze Personal Digital Assistant was destijds erg geliefd bij zakenlieden. Sindsdien heeft het apparaat een hele ontwikkeling doorgemaakt.

Tablet-pc’s

De eerste tablets die een beetje aan de huidige tablets doen denken zijn de tablet-pc’s. Ze zagen eruit als een halve laptop waarvan alleen het scherm werd gebruikt. Een echte revolutie was het niet. Enig verschil was een aanraakgevoelig scherm. Verder gebruikte men gewoon de software die ze van de normale computer gewend was. Later verschenen betere schermen, maar de software bleef hetzelfde.

Het laatste zetje: de e-reader

Toen de e-reader zijn intrede deed, was het laatste stapje gezet. Een tablet waar men boeken op kon lezen bleek een revolutie. Niet lang daarna introduceerde Apple haar allereerste iPad. Niet gebaseerd op de software van een computer, maar van de iPhone. Vanaf toen ging het snel. Concurrentie bestaat in de beste markten. En zo kwamen merken als Samsung, Acer en Sony met hun eigen variant van de tablet.

Concurrentievoordeel

Nu de tablets als paddestoelen uit de grond schieten, hebben we de grootste keuze. Niet alleen uit kwaliteit en verschillende soorten, ook uit verschillende prijzen. In elke winkel, zowel offline als online, vind je wel een tablet aanbieding. Vind je de nieuwste tablet te duur, dan ga je voor zijn voorganger. Want bij de introductie van de nieuwste tablet daalt de prijs van zijn oudere broer aanzienlijk. Ook de concurrentiestrijd biedt je voordeel. Hierdoor lijken de tablets namelijk allemaal op elkaar. Vind je het ene merk te duur, dan kies je toch voor het andere merk? Zo kan iedereen aan de tablet.